Inchiriati o masina in curand? Cititi in continuare pentru a sti la ce sa va asteptati si la ce sa acordati atentie pentru a avea cea mai buna experienta cu inchirierea de masini.

Indiferent daca nu ati inchiriat niciodata o masina sau ati inchiriat de mai multe ori, preluarea si predarea poate fi dificila uneori. Exista, desigur, cateva aspecte carora trebuie sa le acordati o atentie deosebita, astfel incat experienta dvs. de inchiriere sa fie una pozitiva.

Iata o lista cu ceea ce trebuie sa stiti inainte de a prelua si a preda masina inchiriata. Fii cu ochii pe acestea si sa ai o calatorie placuta!

Cand preluati masina de inchiriat

1. Confirmarea rezervarii

Dupa ce ati facut rezervarea, primul lucru la care trebuie sa acordati atentie este confirmarea rezervarii. Aici veti gasi cele mai importante informatii despre rezervare, inclusiv data si ora de preluare si predare, toata documentatia necesara si alte informatii cruciale.

Confirmarea contine, de asemenea, informatii despre inchirierea de masini, pe care le aplica de compania noastra de inchirieri auto. Multe dintre cele mai frecvente intrebari despre inchirierea de masini primesc au raspunsul acolo, asa ca va recomandam sa le cititi in avans.

2. Documentele

Este foarte important sa ai toate documentele necesare la tine la preluare. Acest lucru poate impiedica compania de inchiriere auto sa va lase sa semnati contractul de inchiriere si, eventual, sa va strice planurile de calatorie.

In general, daca sunteti cetatean roman, aveti nevoie de urmatoarele:

  • Un permis de conducere valabil detinut timp de unul sau mai multi ani;
  • Dovada identitatii (carte de identitate, pasaport etc.);

Faceti clic aici pentru a citi mai multe despre ceea ce aveti nevoie pentru a inchiria o masina si alte cerinte de inchiriere de masini.

3. Contract de inchiriere auto

Tot in momentul preluarii se semneaza contractul de inchiriere auto. Acest acord specifica termenii si conditiile inchirierii dvs., asa ca este bine sa nu va grabiti si sa il cititi cu atentie.

Acolo vei vedea, de exemplu, ce se intampla daca primesti a amenda pentru parcare neregulamentara sau daca masina inchiriata este implicata intr-un accident de masina, ce acopera asigurarea si multe altele.

Asa ca fiti atenti in timp ce il cititi si intrebati-ne daca aveti intrebari.

4. Depozitul sau garantia

Una dintre cele mai frecvente intrebari despre inchirierea masinii este despre depozit sau garantie. Aceasta nu este altceva decat o suma de bani detinuta de compania noastra de inchirieri auto pentru siguranta noastra, in cazul in care se intampla ceva pe durata rezervarii.

Dar nu trebuie sa va faceti griji: acest lucru nu este taxat ca o achizitie. Depozitul sau garantia pentru inchirierea masinii este pastrat numai in timp ce masina inchiriata este la dvs. Suma integrala este returnata odata ce returnati masina in aceeasi stare in care ati preluat-o.

Aceasta suma de bani variaza, mai ales in functie de masina pe care o inchiriati si de perioada de inchirere, printre altele. Daca aveti intrebari in acest sens, contactati compania noastra de inchirieri auto.

5. Inspectia auto

Verificarea cu atentie a masinii de inchiriat inainte de a parasi parcare este intotdeauna o idee biuna. Acest lucru este important deoarece orice zgarieturi si lovituri pot fi taxate daca nu aveti dovezi ca nu sunteti responsabil pentru ele.

Daca observati ceva neobisnuit la masina, faceti fotografii. Daca exista probleme grave, cereti-ne sa verificam daunele inainte de a pleca in calatorie.

Cand predati masina inchiriata

1. Rezervor de combustibil

In functie de rezervarea dvs., rezervorul de combustibil este un lucru important la care sa acordati atentie. Rezervarile includ deja un rezervor plin atunci cand preluati masina.

Sa presupunem ca returnati rezervorul gol. In acest caz, compania noastra de inchiriere de masini va percepe o taxa suplimentara care este mai mare decat daca ati reumple dvs rezervorul.

2. Inspectia auto

La fel cum trebuie sa verificati starea masinii inainte de a parasi parcarea, compania noastra inchirieri auto trebuie sa se asigure ca masina este returnata in aceeasi stare, fara zgarieturi sau zgarieturi suplimentare.

De asemenea, trebuie sa returnati masina suficient de curata. Mai ales daca aveti copii, este important sa va asigurati ca scaunele si podeaua masinii sunt curat.

3. Procesul verbal

Cand returnati masina, personalul companiei noastre de inchirieri auto va va emite un proces verbal. Aceasta este dovada ca ati returnat masina, cu data si ora exacta, asa ca pastrati-l undeva in siguranta!

Esti gata pentru preluare si predare? Cauta aici urmatoarea ta masina de inchiriat!